Frågor och svar

På den här sidan listar vi vanliga frågor och svar som har med såväl flytt i allmänhet som flyttfirmor i synnerhet att göra. Fyll gärna på listan med frågor genom att använda kommentarsformuläret längst ner på sidan!

Kan man göra RUT-avdrag för flytthjälpen?
Tyvärr inte. I dagsläget är det endast flyttstädning som innefattas av RUT-avdraget i flyttsammanhang.

Vad är Bohag 2010?
Bohag 2010 är en lista med allmänna bestämmelser som flyttbranschen har gjort tillsammans med Konsumentverket. Se till att flyttfirman du väljer tillämpar Bohag 2010 och be dem ange det i offerten eller avtalet.

I hur god tid bör man vara ute när man vill ta in offerter på flytthjälp?
Flyttfirmorna har generellt mer att göra under sommarhalvåret än under vintern så under den perioden bör man försöka vara ute i extra god tid. En bra tumregel är dock att försöka vara ute minst 45 dagar i förväg för att kunna få bra priser och ha tid att jämföra de erbjudanden som man får.

Vad är kostnaden för en flytt?
En flytts kostnad varierar självklart beroende på hur mycket du gör själv, hur mycket som ska flyttas och hur långt du ska flytta, men se vår sida om kostnader och pris för flytt så har vi skapat några enkla exempel.

Kan jag få fastpris för flytthjälpen?
Vissa flyttfirmor erbjuder i undantagsfall fast pris. Det är dock ofta svårt att räkna på hur lång tid en flytt kommer ta, och av den anledningen har fastpriset en inbyggd säkerhetsmarginal för firman. Därför är det sällan fastpris är mer förmånligt för dig som kund i slutändan.

Kommentera nedanför med dina egna frågor om flytt och flyttfirmor.